BUNGADECEMBER
بسم الله الرحمن الرحيم


+Follow | | Dashboard
كُنْ فَيَكُونُ
If it's meant to be It will be

Owner


Cik Nabihah.
Masih belajar.
One of BioHazardous 0913


Sedang bertungkus-lumus menyiapkan assignment

The Time




Tagboard


Ejen Solehah

SYIDA
ZAKIRA
SAADAH
SYAHIDA
NEXT ..??

Big Clap

Thanks to Intan .
Edited by Irha Nabirsa



A new place 🚌🏠

Bismillahirrahmanirrahim. Assalamualaikum dan hai semua.

Setelah sekian lama tak menaip akhirnya datang mood gatai-gatai nak post. Bukan jenis yang suka buat esei pun sebenarnya hakak ni. Hakak nak post sikit pasai tempat baru hakak ni haa. Tempat belajar baru tempat tidur baru kawan baru lecturer baru semua baru. Masa isi upu dulu, memang tak ada niat langsung nak letak u ni dalam senarai. Dahlah jauh tak naya kalu homesick pehhh. Btw, alhamdulillah syukur sangat kerna terpilih untuk menyambung pelajaran kat sini.

               Selamat datang ke Universiti Utara Malaysia a.k.a Universiti Utan Malaysia

Fuyoo jauh fuyoo dalam hutan. Punyalah excited bila masuk dalam kawasan u ni haa. Besaq memang besaq memang teramat besaq kawasan universiti. Sepanjang minggu orientasi, kitorang kena berjalan kaki berulang-alik dari dmas ke dpp. MasyaAllah, serius memang penat+lenguh kaki tangan badan. Sekarang, dah sebulan duduk sini baru mengade nak post huhu. Sekian sahaja dari saya 'hakak tudung kuning', terima kasih. Fullstop//

Maka nikmat Tuhan kamu yang manakah yang kamu dustakan? (QS Ar-Rahman : 13)




Ramadhan Kareem

Bismillahirrahmanirrahim. Assalamualaikum dan hai semua.


Sedar tak sedar dah datang bulan yang penuh keberkatan dan pengampunan serta bulan yang terdapat satu malam yang dipanggil lailatul qadar. Yang ianya lebih baik dari seribu bulan, AllahuAkbar!! Selamat berpuasa semua. #RamadhanKareem





#np seindah sabar

Bismillahirrahmanirrahim. Assalamualaikum dan hai semua.

Niat di hati hanya untuk berkongsi satu lagu 



Seringkali kita tertanya
Mengapakah kita diuji
Silih ganti tak berhenti
Kadangkala tak terdaya
Ada waktu kita tak mampu
Ada waktu kita keliru
Kita rebah meratapi nasib
Bangkitkan semula harapan kepadaNya
حَسبنا الله و نعم الوکیل نعم المولی و نعم النصیر
Musibah itu hikmah
حَسبنا الله و نعم الوکیل نعم المولی و نعم النصیر
Sabarlah menempuhi dugaanNya
Ujian ini pengajaran
Untuk kita renung kembali
Di manakah letaknya keimanan
Fikirlah sedalamnya wahai insan
حَسبنا الله و نعم الوکیل نعم المولی و نعم النصیر
Musibah itu hikmah
حَسبنا الله و نعم الوکیل نعم المولی و نعم النصیر
Sabarlah menempuhi dugaanNya
Cukup Allah bagiku
Sebaik-baik pembantu
حَسبنا الله و نعم الوکیل نعم المولی و نعم النصیر
Khabarkan berita gembira
Bagimu syurga
Bagimu syurga
Bagimu syurga
Lagu: Bazli UNIC
Lirik: Fedtri Yahya

Because i like this song very much 

BACK.

Bismillahirrahmanirrahim. Assalamualaikum dan hai semua.

New blog again again and again. Kbye